foto album
Weblog week 27 :
Maandag 5 Juli:
Maandag en Dinsdag zijn we in Colijnsplaat bezig geweest met het aanleggen en bestraten van een oprit. De grond waar de oprit moest komen te liggen, moest met de minikraan worden afgegraven. We hadden hiervoor een bedrijf ingeschakeld, dat vaker kraanwerkzaamheden voor ons verricht.
De minikraan was er rond 11.00, dus konden we mooi beginnen met wat voorbereidende werkzaamheden. Ook moesten er voor het huis nog enkele oude grindtegels worden herlegt.
Toen de kraan eenmaal was aangekomen, kon de kraanmachinist meteen beginnen met de graafwerkzaamheden. De bestaande oprit bestond uit grote betonnen platen(zie foto) met daartussen grind. De ondergrond bestond voornamelijk uit steenpuin en grind. Vanwege de zware betonplaten en het vele puin wat in de grond zat , was het de beste optie om deze oppervlakte met de minikraan af te laten graven. Omdat er al zoveel steenpuin in de ondergrond zat, hoefde we dit zelf niet meer aan te leveren, alleen even aan te trillen..
Steen puin wordt vaak gebruikt bij het aanleggen van opritten.
Het is een ideale ondergrond : je hebt op deze manier een uiterst solide fundering. Dit voorkomt dat het straatwerk later gaat verzakken. Opritten verzakken eerder doordat er zware voertuigen op staan/ rijden. Als het cunet voldoende diep is afgegraven wordt er een laag steenpuin aangebracht en afgetrild met de trilplaat. Bij opritten wordt geadviseerd een minimale laag van +- 10 cm steenpuin aan te brengen. Men kan dan vervolgens anti - worteldoek aanbrengen, waarop weer een laag plaatzand wordt aangebracht voor het zandbed.( 10 tot 20 cm)
Als eerst werden de mega betonplaten er met de kraan uitgepakt en op de kar gelegd. Het zou niet mogelijk geweest zijn deze betonplaten met de hand op de kar te tillen ,want ze waren loeizwaar en groot ! Toen de eerste kar was afgeladen met de betonplaten ,kon deze kar worden afgevoerd naar ASZ in Renesse. ASZ is een afvalverwerkingsbedrijf waar het afval op een verantwoorde manier wordt verwerkt. Wij brengen al ons afval bij dit bedrijf zowel groen als puinafval.
In de middag hebben we het plaatzand gehaald ( 2 M3) en zijn we terug gereden naar Colijnsplaat om het zand te lossen. Voordat het plaatzand over de oppervlakte verdeeld werd, hebben we eerst de bodem afgedekt met anti – worteldoek. Het doek zorgt ervoor dat er in de toekomst nauwelijks/geen onkruiden uit de ondergrond langs de naden van de bestrating naar boven kunnen komen.
Dinsdag 6 Juli :
Dinsdag zijn we verder gegaan aan de oprit in Colijnsplaat.
Nadat het plaatzand oppervlakkig geëgaliseerd was, hebben we het zandbed met de trilplaat afgetrild, en het zandbed geëgaliseerd.
Toen het zandbed geëgaliseerd was hebben we de stenen gelegd in halfsteens verband. Eerst leg je een rechte streklaag, en daartegen begin je in halfsteens verband te straten. Als de stenen gelegd zijn begin je aan het zaagwerk. Het zagen van de stenen doen we met een watergekoelde diamant zaag.De diamantzaag zaagt de stenen mooi recht af in tegenstelling tot een stenen knipper, waarbij de kanten rafelig worden. Toen alle stenen erin lagen konden we het straatwerk aftrillen met de trilplaat. Door de stenen na het leggen af te trillen, worden alle kleine oneffenheden in het straatwerk egaal gemaakt. Vervolgens ga je de bestrating ‘Inwassen’ met brekerzand.( in ons geval zwart brekerzand) Door brekerzand tussen de voegen te vegen krijgt het straatwerk meer stevigheid en je krijgt een nog strakker eindbeeld.
Foto’s :Maandag / Dinsdag
Woensdag 7 Juli :
In de ochtend bezig geweest met het opschonen van een strook beplanting die we in week 12 hebben aangelegd in Colijnsplaat , bij een parkeerplaats.Er stond veel onkruid.. dus het was ook veel werk!
Met enige regelmaat verzorgen we het onderhoud aan de beplanting.
Bij deze wilde ik nog wat foto’s van het aanlegproject uit week 12 aan deze weblog toevoegen.
Foto’s van week 12 en foto’s van week 27.. zo kun je goed zien hoe het project zich heeft ontwikkeld.
Foto’s : strook beplanting Colijnsplaat
Week 12:
Zo zag het er uit voordat we begonnen met het project...
Eerst de grondbewerking : Het frezen van de grond..
De grond na het frezen..
De stenen en het ergste onkruid eruit halen.
Grond oppervlakkig egaliseren, plantlijnen uitzetten en grondverbeteraar aanbrengen.
Plantmateriaal geplant..
Het plantmateriaal wat we O.A. hebben gebruikt : Potentilla fruticosa ,
Lonicera nitida ‘Elegant', Symphoricarpus chenaultii en Hypericum ‘Hidcote’.
Foto' week 27 :
Het resultaat na 15 weken.
Donderdag 8 Juli :
Bij een klant in Kortgene de heggen geknipt. Deze klant heeft een grote tuin met vele meters heg..
Een heel karwei dus! Hagen van ligustrum ovalifolium, Taxus bacata en Prunus laurocerasus ´Rotundifolia´ moesten worden geknipt. Daarnaast moesten er nog wat andere werkzaamheden worden verricht waaronder het opschonen van de borders.
Vrijdag 9 Juli :
Het tuinonderhoud verzorgt bij enkele kleinere klanten.
De werkzaamheden bestonden O.A. uit het maaien van gras,knippen van graskanten, het knippen van hagen en het opschonen van borders.
5 juli 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten