8 november 2010

weblog week 45

Maandag 8 November:

Maandag hebben we bij alle vaste klanten met een gazon,kalk over het gazon gestrooid.

Kalk
Kalk is een bodemverbeteraar. Kalk zorgt ervoor dat de bodemstructuur van de grond verbeterd wordt. Zware kleigronden,en verdichte gronden worden door het gebruik van kalk losser, en luchtiger van structuur. Door het maaien en het betreden van het gazon raakt de bodem verdicht. Door de verdichting van de bodem kan het overtollige regenwater in de grond niet goed wegzakken, waardoor de bodem van het gazon te lang nat blijft. Een natte grond is ook een zuurstof arme grond, en onder deze omstandigheden verzuurt de bodem..
Op een zure,natte bodem kan het gras zich niet goed ontwikkelen, maar mos daarin tegen wel. Kalk gebruikt men als bodemverbeteraar, maar ook neutraliseert het de zuurgraad van de grond( het werkt PH verhogend). Hierdoor kan het gras zich beter ontwikkelen, waardoor de mosvorming in het gazon bemoeilijkt wordt. Kalk is dus een bodemverbeteraar, maar ook een vorm van preventieve bestrijding tegen mos.


Dinsdag 9 November:

Bij een klant in Kortgene hebben we vandaag 114 meter Leylandii haag geknipt. Verder hebben we vandaag nog wat kleinere onderhoudswerkzaamheden verricht.


Woensdag 10 November:

Bij een klant in Kamperland de tuin een winterbeurt gegeven.
De graskanten moesten opnieuw worden gestoken, dode stengeldelen van vaste planten moesten worden afgeknipt, de borders moesten worden omgespit en we hebben compost aan de borders toegevoegd. Ook hebben we het gazon bemest met een Kali bemesting.
We zijn hier een hele dag bezig geweest.


Donderdag 11 November:

Hebben we een tegelpadje opnieuw gelegd, bij een klant in Wissenkerke.
Het tegelpad was in de loop van de jaren verzakt. De tegels moesten eruit, er moest schoon plaatzand worden aangevuld, het zandbed moest opnieuw worden geëgaliseerd en de tegels(30x30) moesten worden herlegt. Toen we klaar waren begon het net te stortregenen, en de rest van de dag hadden we   regenverlet.


Vrijdag 12 November:

Vrijdag hebben we bij een klant in Kamperland het tuinonderhoud verzorgd.
Ook hebben we bij deze klant opsluitbanden gezet(30x5x100) als grondkering voor de hoge borders in de achtertuin. Bij deze klant zijn we een groot gedeelte van de dag bezig geweest.


Foto’s :Vrijdag 12 November .





                        opsluitbanden zetten als grondkering
                                                            mooie                                                                            herfstplaatjes....                                                           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten