13 september 2010

Weblog week 37:

Maandag 13 September :

Het tuinonderhoud verzorgd bij onze vaste klanten in Kats.


Dinsdag 14 September:

Het tuinonderhoud verzorgd bij onze vaste klanten in Kortgene.
Verder hebben we bij een klant in Kortgene bosplantsoen gezaagd.
De klant woont op een bungalowpark in Kortgene. Achter het huis, op het perceel van de klant, is enkele jaren geleden door de gemeente bosplantsoen ingeplant. Het is een ingewikkeld verhaal, maar het komt erop neer dat de klant het bosplantsoen wil verwijderen en het stuk grond achter het huis in de toekomst wil inplanten met bodembedekkers. Dit ook omdat het onderhouden en het snoeien van het bosplantsoen veel werk en tijd in beslag neemt. Het bosplantsoen bestaat O.A. uit: Acer campestre, Alnus glutinosa, Fraxinus excelsior, Acer pseudoplatanus en Quercus robur.
We hebben bij de klant het bosplantsoen gezaagd en het groenafval afgevoerd.


Woensdag 15 September:

Vandaag hebben we bij een klant in Wissenkerke de tuin een najaarsbeurt gegeven. Wij zijn bij deze klant een hele dag bezig geweest. Bij deze klant komen wij 1 a 2 x per jaar om de tuin goed onder handen te nemen. Werkzaamheden bestaan uit het knippen van alle hagen rondom het huis. Hagen van Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’ en Cupressocyparis Leylandii’ .Ook wordt het gazon gemaaid , de graskanten geknipt, borders worden opgeschoond en omgespit, en alle heesters en rozen worden gesnoeid.


Donderdag 16 September:

Bij een fabriek in Zierikzee hebben we onkruiden van de bestrating verwijderd.
De eigenaar van de fabriek is een principieel tegenstander van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Daarom krijgen wij de opdracht de bestrating op te schonen met de bosmaaier. Met deze klus zijn we heel de ochtend bezig geweest.


Na de middag zijn we in Kamperland bezig geweest met het opschonen van een parkeerplaats. De parkeerplaats is eigendom van een bewonersvereniging.
De parkeerplaats is afgescheiden door een lange haag van bosplantsoen.
Deze haag moet 1 a 2 x per jaar worden gesnoeid.  Op de parkeerplaats zijn plantperken aangelegd met Lonicera haagjes als afscheiding. De plant perken zijn ingeplant met bodembedekkers als Vinca minor en Hedera helix. Ook staan er in deze plantperken sierperen( Pyrus communis ‘ Beech hill’ ) De plant perken moeten wij ook onderhouden. De Lonicera haagjes moeten van tijd tot tijd worden bijgesnoeid , ook wordt het onkruid tussen de beplanting verwijderd en de peren worden in het najaar gesnoeid. Verder moet de bestrating onkruid en bladvrij worden gehouden.


Vrijdag 17 September:

Bij een klant in Colijnsplaat hebben we de tuin een najaarsbeurt gegeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten