25 april 2010

Weblog week 16: aanleggen van beplanting/ Zetten hekwerk

Maandag 19 April :

Hebben we een stukje beplanting aangelegd in een voortuin in Colijnsplaat .
We hebben hier geplant  125 Lavandula angustifolia ‘Dwarf Blue’
en 8 stamrozen: Rosa‘Schneewittchen’.
De lavandel groeit uit tot een mooi haagje en de stamrozen steken hier bovenuit.
De rozen: Rosa ‘Schneewittchen’ bloeien mooi wit in de zomermaanden en hebben mooi donkergroen, glanzend blad. De Lavendel heeft blauwgrijs blad en bloeit blauw/paars in de zomermaanden.(Jun/Juli)Door deze plantcombinatie toe te passen ontstaat er een mooi vorm/ kleurencontrast in blad en bloei . Beide zijn geurend en hebben insectenbloemen waar O.A. hommels en vlinders op afkomen.

De stamrozen: Rosa ‘Schneewittchen’ zijn besteld in Aalsmeer bij een gespecialiseerde rozenkweker. Deze rozen zijn per post bezorgd als wortelgoed. De Maatvoering: 1.20 hoog. De Lavendel hebben we bij onze vaste planten leverancier meegenomen. De eenjarige lavendel zat in potjes met de maatvoering : P9.

De strook grond die moest worden beplant, lag aan de voorzijde van de voortuin. De grond bestond uit: zware, harde , humusarme kleigrond en tevens stond er ook veel onkruid. De grond hadden we om deze reden, de week ervoor nog omgespit. We hebben 12 zakken bemeste tuinaarde aan de grond toegevoegd om de structuur van de grond te verbeteren, en tevens om voeding aan de bodem toe te voegen. We hebben de stamrozen op een afstand van 1.25 meter van elkaar geplant. De lavendel hebben we geplant: 9 per m2 . De lavendel hebben we geplant in driehoeksverband. Zo krijgen de planten meer de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen,waardoor het haagje ook sneller zal dichtgroeien.


Algemene Informatie: Rosa Schneewittchen .

Bloeitijd: Doorbloeiend
Bloem: Middel-groot
Bloemvorm: Halfgevuld
Gebruik: Borders, Landschap, Parken
Geurend: Licht
Groep: Polyantha / Floribunda
Kleurgroep: Wit
Licht: Half schaduw
Vorm: Opgaand
Hoogte: 140/160 cm

Kordes 1958. Bloemen romigwit, soms met een lichtroze blos, halfgevuld, ± 8 cm. in diameter. De aantrekkelijke bloemen hebben geur en staan in groepen. Donker glanzend blad, bossige struik, meestal tot de grond toe bebladerd. Goede, algemeen toepasbare, dóórbloeiende roos. Eveneens als stamroos verkrijgbaar. Predikaat Toproos.

Algemene Informatie : Lavendula ‘Dwarf Blue’
Kleur : lavendelblauw
Bloeitijd : juni - juli
Hoogte ongeveer : 50 cm.
Aanbevolen aantal per vierkante meter : 9


Laagblijvende lavendel . De hoogte na 10 jaar is 40 cm. De bloemkleur is blauw/paars. Deze plant is goed winterhard. De bloeiperiode is: Juni – Juli. Deze plant heeft in het systeem Hansen/Mussel ter indeling van de vaste planten de volgende code : 3.1.2.4. Betekenis van het eerste cijfer: Algemene standplaats : OPEN PLAATSEN. Planten voor een open, boom- en struikvrije plaats. Met veel zon en een min of meer voedselrijke grond. Betekenis van het tweede cijfer: Specifieke eisen van de plant : Planten die voorkeur geven aan een plaats waar het zomers zonnig en droog is, deels ook in stapelmuren. Betekenis van het derde cijfer: Standplaats advies : Half- en dwergstruik als accentvormer. Betekenis van het vierde cijfer: Overige eigenschappen : Weinig of niet woekerend, goed te combineren.



Dinsdag 20 April:

Vaste schooldag.



Woensdag 21 April:

In Wissenkerke een gazon gelegd van 30 m2 afgeschermd met een hekwerk van Betafence die we ook hebben geplaatst.



Product informatie : Bron : Betafence.nl.
Bekafor Classic is een stevige paneelafsluiting in klassieke stijl die huis en tuin perfect beschermt.

Lange levensduur:
De uit verzinkte staaldraad geplastificeerde Bekafor Classic panelen waarborgen een lange levensduur.

Gemakkelijke installatie:
Bijpassende palen, beugels, toebehoren en poorten zorgen voor een gemakkelijke installatie.

Modern & eenvoudig design:
Het eenvoudig design van Bekafor Classic integreert zich perfect in de tuin en zorgt voor een discrete afbakening van uw tuin.
De draadpanelen zijn standaard 2 meter breed en leverbaar in verschillende hoogten. Vanaf 63 cm hoog tot 2 meter 30.Ook zijn de panelen in meerdere kleuren leverbaar : groen, wit en antraciet.



Donderdag 22 April:

Tuinonderhoud bij onze vaste klanten.



Vrijdag 23 April:

Tuinonderhoud bij vaste klanten



Zaterdag 24 April:

Bosplantsoen Geplant :450 stuks: drie rijen dik :90 meter lang.
Beplanting bestond O.A. uit : Amelanchier lamarckii , Acer campestre, Ligustrum ovalifolium, Eleagnus ebbingei, Sambucus nigra, Viburnum opullus.
Deze soorten komen in het algemeen veel voor in het Zeeuwse landschap.
We moesten de beplanting leveren en aanplanten. Op een boerenerf lag een talud van 90 meter lang en ongeveer een meter hoog. Het bosplantsoen moest gemengd worden aangeplant in rijen van 3. Uiteraard in een rechte lijn met de juiste plantafstand.


Foto’s : Resultaat plantwerk week 16 /week 28



Rosa ‘Schneewittchen’ in bloei









                                            Foto’s :

                                      Woensdag 21 April :


Eindresultaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten